Karabük'ün Sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım, turizm, spor ve tarım alanlarında kalkınması adına vizyon belirlemek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Karabük Kent Vizyonu 2037" Çalıştayı düzenlendi. Programa katılan ve özellikle turizm sektöründe kalifiye eleman problemi yaşandığı belirten Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaptığı konuşmada: ‘’Üniversitemiz aracılığı ile kısa süreli eğitimlerle nitelikli eleman probleminin önüne geçilebilecek akademiler kurulmalı. Geniş bir perspektiften bakacak olursak da iklim krizi ile mücadele edebilmek için tarımın desteklenmesi ve bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bu bölgede maksimum seviyede üretilmesi gerekir’’ ifadelerini kullandı.
Karabük 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen "Karabük Kent Vizyonu 2037" Çalıştayı’na Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, , İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek, oda, STK Başkanları ile davetliler katıldı.
3 Nisan 1937’den 2037 yılına kadar geçen 100 yıllık süreç ve yüzüncü yılında beklenen Karabük konulu toplantıda protokol üyeleri bilim, sanat, eğitim, çevre, kentleşme, dijital dünya, ulaşım gibi konularda düşünce ve önerilerini aktardı.
Programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse şu ifadeleri kullandı; ‘’ Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na bu çalıştay için teşekkür ederim. Aslında hepimiz Karabük’ün sorunlarını biliyoruz. En büyük sorunlardan bir tanesi de kalifiye eleman problemi… Turizm ilçesi Safranbolumuzda da nitelikli personelle ilgili ciddi sıkıntı var. Nitelikli personel istediğimizde bulamıyoruz ama işsizlik sayısına bakıldığında da ciddi oranda işsizimiz var. Bunun bir an önce giderilmesi için de kısa sürede eğitim veren akademilerin kurulması gerektiğini düşünüyorum. İklim krizi ve özellikle bizleri bekleyen gıda krizi ile mücadele etmek adına her kentin kendi dinamiklerini maksimum seviyede kullanması gerekir. Safranın en kalitelisinin yetiştiği Safranbolu’da toprağın verimsiz olmasından bahsedemeyeceğimiz gibi ilimizde de tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin bir an önce işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bu bölgede maksimum seviyede üretilmesi gerekir. Bu aynı zamanda karbon ayak izine de engel olmaya olanak sağlayacaktır.’’
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen çalıştay düşünce ve önerilerin aktarımı ile sonra erdi.