Biz Engelleri Kaldırıyoruz

03/12/2022

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin talimatı ile Emek Mahallesinde yapımı tamamlanan  Engelsiz Kafe yoğun katılımla hizmete girdi.
Belediye Başkanı Elif Köse’nin ev sahipliğinde düzenlene açılış törenine Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı J.Alb. Dr. Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Çankal, CHP İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, kurum ve stk temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Görme engelli Rümeysa Karpuz’un mini konseri ve Safranbolu Özel Eğitim Merkezinden Muhammet Yiğit Yılmaz’ın şiir dinletisinin ardından Engelliler Derneği adına konuşan Handan Göçmen, Başkan Elif Köse ve ekibine engelleri kaldırarak kısa sürede böylesine güzel bir mekânı Safranbolu’ya kazandırdıkları için teşekkür etti.
Bu Mekan Çok Kıymetli
Hizmete aldıkları Engelsiz Kafenin çok kıymetli olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, hem engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız hem de aileleri için diyerek başladığı konuşmasını söyle sürdürdü, “ Uzun zamandır planladığımız bir mekân ve bence yeterli de değil. Çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Safranbolu’da daha önce dezavantajlı vatandaşlarımız için çok fazla çalışma yapılmadı. Ancak bunu bir başlangıç olarak kabul edip, daha fazlası nasıl yapılır ve verimli hale nasıl getirilir, engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız hayatta diğer guruplar kadar nasıl daha konforlu yaşayabilir diye kafa yormamız lazım.”
Böyle bir mekânın açılmasından dolayı Safranbolu Belediye Başkanı olarak gurur duyduğunu belirten Başkan Köse, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu kentte yaşayan her gurubun hayatına dokunacak işler yapıyoruz “ dedi.
Çok yakında hemen Engelsiz Kafenin üst katında Aktif Yaş Alma Merkezinin açılacağını söyleyen Başkan Elif Köse, “ 65 yaş üstü vatandaşlarımız o mekânı kullanmaya başladılar. İnşallah yakında açılışını gerçekleştireceğiz. Ben bir kez daha 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, Engelsiz Kafenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve aileler Engelsiz Kafe bahçesinde çocuklar için düzenlenen çeşitli aktivitelere katıldılar. Burada oyunlar oynandı, ebru ve boya kalemleri ile çizimler yapıldı.
Ardından Kafeye geçilerek Safranbolu Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ile birlikte şarkılar söylendi.
Başkan Elif Köse, birlikte çok daha güzel hizmetlere imza atacaklarını ifade ederken  aileler ve çocuklarla da uzun süre sohbet etti.