Cumhuriyetle Daha Nice 98 Yıllara

29/10/2021

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98 yılı Korumanın Başkenti Safranbolu’da büyük bir coşku ile kutlandı.
İki gün süren Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının son günü Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen,  Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinden başlayan ve Misak-ı Milli Meydanında sona eren Cumhuriyet Korteji ile başladı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra Meclis 1. Başkan Vekili Onur Varlı, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Belediye Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Müzekent Motosiklet Kulübü Üyeleri, Vosvos Kulübü Üyeleri, Kadın Üretici pazarındaki emekçi kadınlarımız ve çok sayıda vatandaşın katıldığı korteji renkli görüntülere sahne olurken, Ay Yıldızlı bayraklarımız ve meşaleler ile marşlar eşliğinde meydana gelindi
Buradan Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde verilen kokteyle geçildi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kokteylin ardından Üsküdar Vuslat Türk Müziği Topluluğu ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından verilen konsere geçildi.
Konserin ilk bölümünde Şef Levent Özger yönetiminde Türk Sanat Müziğinden çeşitli örnekler sunuldu.
Konser salonunu dolduran Safranbolulularında şarkılara eşlik ettiği İkinci bölümde ise TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Mine Geçili yönetimindeki koro,  birbirinden güzel sanat müziği eserlerini seslendirdi.
Program Sanatçı Mine Geçili’nin seslendirdiği eserlerle son buldu.
Şarkı ve türkülere konser boyunca eşlik eden Safranbolulular salondan ayrılırken Başkan Köse’ye teşekkür ettiler.
Gecenin sonunda ise Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Mine Geçili’ye çiçek takdim etti.
Başkan Elif Köse "Böyle muhteşem bir geceyi yaşattıkları için Sanatçının nezdinde tüm koro ve saz heyetine teşekkür ederken,“Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 98 yıl önce yakılan meşaledir. Eşitliktir, adalettir. Bizlerin burada olma sebebidir. 98. yılımız kutlu olsun. Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. Daha nice 98 yıllara” diyerek konuşmasını noktaladı.