Dereye Düşen Kedi ve Yavru Köpeği İtfaiye Kurtardı

14/12/2020

Safranbolu Belediyesi sokağa çıkma kısıtlamalarının getirildiği hafta sonları tüm birimleri ile hizmet vermeye devam ediyor. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan İzzet Mehmet Paşa Camisi yanında yaklaşık 4 metre derinlikteki derenin kenarına düşen anne kediyi ve Kirkille Mahallesi'nde TOKİ konutları yanında dereye düşen yavru köpeği kurtardı. Dereye düşerek ıslanan yavru köpek, Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınırken, anne kedi ise yavrusuyla buluşturuldu.

Safranbolu İtfaiye Müdürlüğü hafta sonu vatandaşların ihbar ettiği olaylara anında müdahale ederek olası can kayıplarının önüne geçiyor. Yangınların ve sokak hayvanlarının kaza sonucu yaralanmalarına yol açan olaylara müdahale eden ekipler 7/24 teyakkuzda bekliyor.

Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam haklarını koruduklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ‘’Biz tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda sahipsiz sokak hayvanlarımız için hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarında kentin çeşitli yerlerine mama bırakıyoruz. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerimiz can dostlarımızı besleyerek aç kalmamalarını sağlıyor’’ dedi.