İtfaiyeden Koruma Kurulunda Tatbikat

28/03/2022

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunda yangın tatbikatı yaptı.
Bölgenin en deneyimli birimlerinden biri olan Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü; okullarda, resmi daireler ve tarihi yapıların bulunduğu bölgelerde yangına karşı alınması gereken önlemler ve yangın anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim çalışmasını, son olarak Koruma Kurulu bahçesinde gerçekleştirdi. Ekipler, Kurum personeline yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi.Tatbikatların olası yangınlara karşı önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Elif Köse, “Personelimiz oldukça deneyimli. Bilgi birikimlerini ilçemizde bulunan kurumlarla da paylaşarak, riski en aza indirmek için çabalıyorlar. Bu bağlamda çeşitli mekânlarda verilen eğitimler devam ediyor. Arkadaşlarımız, son olarak Koruma Kurulu bahçesinde kurum personeline yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdiler.” dedi.
Başarılı çalışmalarından dolayı İtfaiye personeline teşekkür ederek kolaylıklar dileyen Başkan Köse, “Tarihi ve ahşap yapısı fazla olan bir kentte yaşıyoruz. Ekiplerimiz her ne kadar 7/24 hazır olsa da, Bu nedenle bizlerin tüm şehir olarak çok daha fazla dikkatli olmamız gerekmekte.” diye konuştu.