Minyatür Dedeoğlu Camiinin Temeli Atıldı

11/06/2021

Diyanet Vakfı tarafından 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 360 m2 alan üzerine yaptırılan ve toplamda 550 kişi kapasiteli Camii ve Şadırvan’ın temeline ilk harç Vali Fuat Gürel ve Protokolün katıldığı törenle döküldü.

Safranbolu Evlerinden esinlenerek Safranbolu’nun tarihi dokusuna uygun olarak yapılacak olan Cami Temel Atma törenine Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile il ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Güler; “ Çok önemli, anlamı ve amacı olan bir iş için bir araya geldik, önemli bir eserin temel atma töreninde beraberiz. Dedeoğlu Camisinin minyatürünü inşallah burada inşa edeceğiz. Camii bizim inancımızın gereğidir, tüm yeryüzü bir mescittir, yinede kapalı bir mekanda ibadet etmek adına camiler yapılır. Burası aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır burada eğitimlerine devam eden arkadaşlarımız ibadet ihtiyaçlarını giderecekler, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu işi üstlenmesi ile inşallah kısa bir süre içerisinde ibadete açacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum 125. Safranbolu Eğitim Alayı içerisinde yapılan bu güzel eseri inşallah kısa sürede kazanmış olacağız, hayırlı ve uğurlu olsun.”diye konuştu.

Kur-an’ı Kerim tilaveti okunarak İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua yapıldı.

Duanın ardından tüm protokol üyelerinin katılımı ile temel atıldı.

Temel atma töreninin akabinde protokol üyeleri 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı içerisinde yapılan Jandarma Anıtını gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.