Muhtarlar Günü Safranbolu'da Törenle Kutlandı

19/10/2020

Safranbolu’da 19 Ekim Muhtarlar günü düzenlenen törenle kutlandı.

Misak-i Milli Demokrasi Meydan’ında düzenlenen törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Hasan Başkök, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Aydın, İlçe Müftüsü İsmail Temur, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş,  daire amirleri, oda başkanları sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile yöneticiler katıldı.

Mahalle ve Köy Muhtarlarının Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu sonrası 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı, Köy ve Mahalleler Muhtarlar Derneği Başkanları, Ragıp Tunç, Şahin Yavuz gerçekleştirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tören sonrası yaptığı konuşmada, Muhtarlıkların, Ülkenin yönetim sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. ‘’Muhtarlık mevzuatının, Cumhuriyet tarihinden önce yürürlüğe girdiğine işaret eden Başkan Köse, ‘’Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar’’ dedi.  Safranbolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü birimiyle birlikte düzenli olarak muhtarlar ile bir araya gelindiklerini söyleyen Başkan Köse, şu sözlerle devam etti.’’ Mahalle sakinlerimizin taleplerinin iletildiği toplantılarda; vatandaşlarımızın Mahalleleriyle ilgili sorunlarını Muhtarlarımız ile istişare ederek imkanlarımız dahilinde çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını birinci ağızdan dinleyip en iyi bilen, sorunların çözümünde, taleplerin yerine getirilmesinde ve takibinde aktif rol üstlenen muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kamu hizmetinin Köylerimize ve Mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen tüm Köy ve Mahalle Muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.