­čŚúRamazan Davulu yeniden sokaklar─▒m─▒zda, yeniden bizlerleeee!!!­čŚú

09/03/2024

11 Mart Pazartesi g├╝n├╝ ba┼člayacak olan 11 Ay─▒n Sultan─▒ M├╝barek Ramazan Ay─▒' n─▒n ├Ânemli simgelerinden biri olan ve Milletimiz olarak ├Ânemli bir gelene─čimiz durumundaki Ramazan Davulu ├çald─▒rma ─░┼či uygulamas─▒na bu y─▒l da devam ediliyor.

Bu kapsamda, siz de─čerli Vatanda┼člar─▒m─▒z─▒ baz─▒ hususlarda bilgilendirmek istiyoruz:
­čôî ├ľncelikle, gelenekselle┼čmi┼č ├Ânemli bir etkinlik de─čerimiz olan Ramazan Davulu ├çald─▒rma i┼či i├žin, siz de─čerli Vatanda┼člar─▒m─▒zdan uygulaman─▒n yap─▒lmas─▒ y├Ân├╝nde Belediyemize isteklerin ula┼čt─▒─č─▒n─▒ belirtmek istiyoruz.
­čôî Davul ├žalma hizmeti uygulamas─▒, 10.03.2024 tarihini, 11.03.2024 tarihine ba─člayan gecenin sabah─▒ndaki Sahur Vaktinde ba┼člay─▒p 08.04.2024 tarihini,  09.04.2024 tarihine ba─člayan gecenin sabah─▒ndaki Sahur Vaktinde sona erecektir ve her gece imsak saatine 1 - 1,5 saat kaladan imsak saatine kadar davul ├žalma i┼člemi ger├žekle┼čecektir.
­čôî Ramazan ay─▒n─▒n 15' inci g├╝n├╝nden ├Ânce para toplanmayacakt─▒r.
­čôî ├çevreyi rahats─▒z edecek ┼čekilde (davul ├žalma haricinde) g├╝r├╝lt├╝ yap─▒lmayacak, vatanda┼člarla olumsuz diyaloglara girmeyeceklerdir.
­čôî Davulcular bisiklet, motosiklet veya pikap ├╝zerinde gezerek davul ├žalmayacakt─▒r.
­čôî Davulcular para toplama s─▒ras─▒nda vatanda┼č─▒ belirli bir paray─▒ vermesi konusunda zorlamayacakt─▒r.
­čôî Ramazan ay─▒nda davul ├žalacak g├Ârevlilere Belediyemizce yaka kartlar─▒ verildi─činden, bu kartlar─▒ bulunmayanlar─▒n ya da yaka kartlar─▒nda 2024 y─▒l─▒ yazmayanlar─▒n hizmet verme ve para toplama yetkileri bulunmamakta olup bu tip durumla kar┼č─▒la┼č─▒lmas─▒ halinde gerek g├Ârevliler gerekse de hane halk─▒ vatanda┼člar─▒m─▒zca Belediyemizin 7/24 hizmet sunan Halk Masas─▒n─▒ 153 numaral─▒ telefondan bu y├Ândeki ┼čik├óyetlerini iletebilirler.