Safranbolu Basının da Gözdesi

12/07/2021

Dünya Miras Kenti Safranbolu gerçekleştirdiği yatırımlar, projeler, korumacılıktaki başarısı ve pandemi sonrası turizmdeki atağı ile yerel ve ulusal medyanın gözdesi haline geldi.

İlçede gerçekleştirilen projeler göz doldururken, vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı, gerçekleştirilen çalışmalarda halkın fikrinin önemsenmesi, geleceğe yatırım yaparken geçmişin dikkatle korunması da dikkat çekmeye devam ediyor.

Geçmişten kalan mirası geleceğe taşımak için büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Geleneksel evlerimiz ile tüm dikkatleri üzerimize çekiyoruz fakat Safranbolu’muz tarih turizminin yanı sıra kültür turizminin de en önemli noktalarından biri. İlçenin sahip olduğu ün, herkesin malumu olduğu üzere sınırları aştı.” dedi.

Safranbolu İçin Çalışıyoruz

Başkan Köse şöyle devam etti: “Adının bile bir marka olduğu, geçmişten günümüze bozulmadan gelebilen ve ülkemizin nadide kentlerinden birisi olan Safranbolu’ya hizmet etmek, Safranbolu’yu gelecek nesillere geçmişten aldığımız gibi bırakmak ve daha yaşanılır bir kent haline getirmek için ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsana saygısı, korumacılığı, Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihe tanıklık etmiş konakları, hanları, hamamları, doğası, doğallığı ile sadece ulusal basının değil tüm dünyanın da dikkatini çekmeyi başarmış bir kentiz.”