Safranbolu Voleybol Dostluk Turnuvası'na Doğru

29/07/2021

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Safranbolu Dostluk ve Kardeşlik Voleybol Turnuvası, 16 – 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
“Takımını Kur, Kupayı Kazan” parolası ile yola çıkılan turnuvada; güncel HES kodu mecburi olurken, oyuncuların voleybol kurallarını bilmeleri de katılım şartları arasında yer aldı.
Sporun birleştirici bir güç olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Belediye olarak sadece çocuklarımızı değil, çeşitli yaş gruplarından insanlarımızı da spora teşvik etmek istiyoruz. Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan turnuva ile, hem vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmelerini hem de sporun özendirici ve birleştirici yanını ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz.
Şimdiden tüm katılımcılara sakatlıkların yaşanmayacağı bir turnuva ve başarılar diliyorum.” dedi.
16 Ağustos'ta başlayacak olan turnuvanın son başvuru tarihi 10 Ağustos ve başvuru formları aşağıdaki linkten elde edilebilecek.
Formlar Leyla Dizdar Kültür Merkezi'ne, Meydan Halk Masası ve Erdoğan Caymaz Kapalı Spor Salonu'na teslim edilecek.

TURNUVAYA KATILIM KOŞULLARI

TAKIMLAR

Oyuna   katılanlar; sportmenliğe yakışır   bir şekilde, hakemlerin kararlarını tartışmaksızın kabul etmelidirler.

Oyuna   katılanlar Resmi Voleybol Oyun   Kurallarını bilmek ve onlara uymalıdırlar.

Takımlar 6 asil ve 2 yedek oyuncudan oluşacaktır.

Takımların antrenörü olamaz.

Takımlar kız-erkek karışık olabilir.

Takımlar maçtan 30 dk. önce hazır olacaklardır.

Maça saatinde gelmeyen takım hükmen yenik sayılır.

4 oyuncu ile başlamayan takım hükmen yenik sayılır.

Oyundan atılma durumunda, takımlar oyunu 2 oyuncu ile bitirebilirler.

Takım kaptanları her durumda, takımı temsil etmek ve karar vermekle yükümlüdür.

Başhakemin kararına göre ve hatanın ciddiyetine bağlı olarak, uygulanacak ve müsabaka cetveline kaydedilecek yaptırımlar: İhtar, Oyundan Çıkarma ve Diskalifiyedir.

KIYAFET

Oyuncular Alt Üst- Eşofman yada Şort-Tişört ile katılım sağlayabilirler.

Katılım sağladıkları kıyafetler farklılık gösterebilir.

Kot-Gömlek vb. günlü kıyafetler ile katılım sağlanamaz.

Ayakkabı olarak spor ayakkabı tercih edilmelidir

Kundura –Terlik vb. günlük ayakkabı ile katılım sağlanamaz.

Üzerlerinde herhangi bir takı–saat vb. bulunduramazlar.

COVİD -19

Tüm takımlar güncel HES Kodlarını hazır bulundurup turnuva yöneticisine sunduktan sonra müsabakaya katılabilir.

Kontrol edilen HES Kodlarında takımların birinde bir veya daha fazla oyuncu pozitif yada karantina çıktığında yerine yedek oyuncu alınamaz.

Bu kapsamda çıkabilecek sakatlık ya da covid-19 salgını nedeni ile

Takımlar en az 4 oyuncu ile oyuna katılım sağlayabilir. 4 oyuncudan az oyuncu olduğunda turnuvadan elenecektir.

GENEL OYUNKURALLARI

25 sayı yapan seti kazanır.

2 set kazanan oyunu kazanır.

Beraberlikte ancak 2 sayı fark yapan seti kazanacaktır.

Her takımın 30 sn'lik 2 molası vardır.

4 defa oyuncu değiştirme hakkı vardır.

Her hata sayı olacaktır.

Takımlar maç başlamadan önce 5 dk. ısınma hakkına sahiptirler.

Oyuncu değişikliği oyun durduğunda yapılabilir.

Top karşı tarafa geçtiğinde servis kullanacak takım, dönüş yapmak zorundadır.

Diğer tüm Voleybol Takım Oyunu kuralları geçerlidir.

TURNUVA ŞEMASI

1. ve 2. Takımların karşılaşmasından galip gelen takım 3. ve 4. takım karşılaşmasının galibi ile müsabaka oynayacaklardır.

Eleme Maçlarını Bitirdikten Sonra

Çeyrek Final

Yarı Final

Final Karşılaşmaları olacaktır.

TURNUVA GÜN VESAATLERI

Günler:  Turnuva Toplamda 10 Gün Sürecek Şekilde Hazırlanacak Olup Takım Sayılarının Artması Durumunda Gün Sayısı da Artış Gösterecektir.

Saatler: Çalışan Katılımcıları da Düşünerekten Müsabakalar 18.00 da Başlayacaktır. Her Gün 2 En Fazla 3 Müsabaka Düzenlenebilecektir.

1. Müsabaka 18.00

2. Müsabaka 19.00