Süha Arın'ı, Ölümünün 18. Yılında Minnet ve Özlemle Anıyoruz.

02/02/2022

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun korunması ve tanınmasında önemli katkısı olan "Türk belgesel sinemacılığının yüz akı ve büyük ustası" Süha Arın'ı, ölümünün 18. yılında minnet ve özlemle anıyoruz.
Safranbolu'da Zaman belgesel filmi ile ilçenin tarihi dokusunu tüm ülkeye tanıtan Süha Arın, ilçemizde "koruma kararı" alınmasına büyük katkı sağlamıştır. Arın, klasik Türk evinin mimari özelliklerini barındıran Safranbolu’nun, kent ölçeğinde korunması kararının alınmasıyla özünü saklayabilmesine katkı sunmuştur. Ülkemizin dikkatini çekerek kent ölçeğinde korunması kararı alınan tarihi ilçemiz, ardından dünyanın ilgisini çekmiş ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır.
İşte bugün; "kültür kentiyiz" diye övünmemizi, turistleri Safranbolu’ya çağırabilmemizi, tarihimizle olan bağımızı koruyor oluşumuzu borçlu olduğumuz kilit isimlerden biridir Süha Arın. Onlar zamanında bir yol açtılar, biz bugün onların izinden gidiyoruz. İlçemizin değerlerini kaybetmeden ilerleyebilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.