Turizm Çalıştayı Alt Komite Toplantısı Yapıldı

02/02/2022

Safranbolu’yu turizmde daha yukarı seviyelere çekmek, canlandırmak ve turist sayısını arttırmak gibi konuların konuşulduğu Turizm Çalıştayı Alt Komite Toplantısı Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde yapıldı.
Toplantıya Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra STK Temsilcileri, Otel ve Konak sahipleri katıldı.
İlçede turizm adına yapılaması gereklerin masaya yatırıldığı toplantı sonrası konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bu tür toplantıların turizme mutlaka büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Bu gün neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli, geleceğe yönelik yatırımlar gibi daha pek konu hakkında görüşlerimizi sunduk, fikirleri dinledik” dedi.
Safranbolu’yu bir turizm cenneti yapmanın gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Elif Köse, “ Önceliğimiz esnafımızın, otel ve konak çalışanlarının kısaca turizm ile ilgili herkesin konu ile ilgili eğitim alması. Kentimizde turizmi canlandırmak istiyorsak turizmde kaliteyi kesinlikle arttırmamız ve akademik çalışmalar yapmamız lazım. Safranbolu’ya gelen turist bir daha ki seyahatlerinde yine gelmek istemeli. İşte bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. İnanıyorum ki kısa ve orta vadede Safranbolu olarak çok güzel ve önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. Toplantıya iştirak eden, Safranbolu turizmine katkı veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Turizm, ülke ekonomilerine ciddi katkılar veren en kolay istihdam sağlayan önemli bir sektördür. Bu yapısıyla, ekonomiye olan katkısının yanı sıra toplumların birbirlerini tanımalarını da sağlamaktadır. Muhteşem doğal zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız ile Safranbolu, bölgenin en önemli turizm merkezi. Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründen İlçemizin yeteri kadar pay alabilmesi için çalışmalarımız sürmekte ve bu konuda gayret göstermekteyiz. Güzel ve verimli bir toplantı olduğunuz düşünüyorum. Tüm katılımcılara değerli fikirlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Gerçekleştirilecek olan çalışmaların değerlendirilmesi ve kararların alınması için ikinci toplantı 16 Şubatta yapılacak.